PROJECT
PROJECT2020.04.22

Pizza 4P's Saigon Pearl / SEMBA VIETNAM

ハンドメイドを活用し自然の力も表現したレストラン

今やベトナム国内にとどまらない人気を見せる「Pizza 4P’s」。新店は、ベトナムの高級レジデンス「SAIGON PEARL」の専用プールの目の前に立地している。この環境を見てプライベートビーチレストランをイメージし、「mamma mia!」と思わず叫びたくなるようなレストランにしたいと考えた。
店内は天然素材のみを使用し、自然からエネルギーを感じ、かつ品のあるリゾート感を演出できるよう、色彩はかぎりなく少なく同系色でまとめている。ハンドメイド感を取り込み、造作をほぼ現場でつくることで、人が想像し創造に変える魅力を表現している。
また、従来の「Pizza 4P’s」では植栽を多用しているが、今回はドライフラワーをあえて使用。「枯れる=老いる」という流れは生物や植物においては自然のことで、生命の儚さを理解することは大切なことといえる。地球に感謝し、生命の大切さを忘れないという美学は「Pizza 4P’s」のブランドコンセプトに通じるものがあると考えている。
その他、天井や屋根、そして大木もオブジェとして存在感を際立たせ、遊び心を感じながらも子供っぽくならないような雰囲気づくりを心掛けた。(前田 護 / SEMBA VIETNAM)

A restaurant that uses handmade products to express the power of nature

The popularity of Pizza 4P’s is rapidly spreading from Vietnam to the world.
1. The deliciousness of pizza
2. Staff smile and quality of service
3. High level of store design
4. Commitment to ingredients, such as in-house production of cheese that had never been produced in Vietnam and using fresh vegetables in partnership with domestic organic farmers
For the above reasons, it has attracted much attention from around the world.
The moment I saw the location of the new store “SAIGON PEARL”, I decided on a design concept.
“SAIGON PEARL” is a “Residence Mansion” in Vietnam.
The location is right in front of the residence apartment pool.
I saw this environment and instantly imagined a private beach restaurant.
We said “Mama Mia!”, I wanted to make a restaurant that makes me want to scream.
I want to feel energy from nature using only natural materials.
I also want to feel very elegant resort feeling.
That’s why I put together the colors infinitely similar colors.
I also want to feel handmade.
In other words, create what I imagine. Today is the age of manufacturing with machines. But I wanted to tell everyone about human charm. So almost all were built on site with the craftsmen.
“Pizza 4P’s” always uses planting for design.
This time I used dried flowers. I thought that the flow of “withering = aging” is natural in living things and plants, and it is important to understand the ephemeral nature of life.
I believe that the aesthetic of thanking the earth and remembering the importance of life can be linked to the “Pizza 4P’s” brand concept. Ceilings, roofs, and large trees also stand out as objects. I wanted to make it feel playful but not childish. (Mamoru Maeda / SEMBA VIETNAM)

【Pizza 4P's Saigon Pearl】

設計:SEMBA VIETNAM
用途:レストラン
所在地:ベトナム・ホーチミン市
竣工:2020.01
担当:前田 護
施工:TOAN DINH INTERIOR DECORATION AND CONTRUCTION DESIGN LIMITED COMPANY
厨房設計:HOSHIZAKI
制作家具:TOAN DINH INTERIOR DECORATION AND CONTRUCTION DESIGN LIMITED COMPANY
制作照明:TOAN DINH INTERIOR DECORATION AND CONTRUCTION DESIGN LIMITED COMPANY

床面積:257.7m²(テラス / 155.7㎡)
席数:126席 / 室内54席 テラス72席
設計期間:2019.10-2019.12
工事期間:2019.12-2020.01

撮影: 大木宏之 / Decon Photo Studio

■主な仕上げ・設備
[内部客席]
床:陶土質タイル
カウンター:床カウンター一体モルタル仕上げ
壁:石灰左官コテ仕上げ、天然石貼り
天井:LGS+PBの上 石灰左官コテ仕上げ
造作および照明器具:無垢材および合板仕上げ(艶消しクリア)
[厨房]
床:防滑タイル
天井:システム天井
[テラス客席]
床:既設床と同じ石貼り(一部床上げ部)
天井:既設キャノピーの下、天然木(Melaleuca)

【Pizza 4P's Saigon Pearl】

Location: Ho Chi Minh City – Vietnam
Principal use: Restaurant
Completion: 2020.01

Design: SEMBA VIETNAM
Design team: Mamoru Maeda
Contractor: TOAN DINH INTERIOR DECORATION AND CONTRUCTION DESIGN LIMITED COMPANY
Kitchen planning: HOSHIZAKI
Furniture: TOAN DINH INTERIOR DECORATION AND CONTRUCTION DESIGN LIMITED COMPANY
Lighting production: TOAN DINH INTERIOR DECORATION AND CONTRUCTION DESIGN LIMITED COMPANY

Gross floor area: 257.7m² (terrace 155.7㎡)
Seats: 126 / 54 (interior), 72 (terrace)
Design term: 2019.10-2019.12
Construction term: 2019.12-2020.01

Photographs: 大木宏之 / Decon Photo Studio

Pizza 4P's Shop

PROJECT2020.04.21

Pizza 4P's Le Dai Hanh / SEMBA VIETNAM

優しくダイナミックな仕切りでつなげる
CULTURE2023.07.20

空間までサステナブルなピザレストラン

既存の再利用やリサイクル材、地域の資源を活かした ブルーム・アーキテクチャによる〈Pizza 4P’s BKK1〉

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