PROJECT

PROJECT2020.08.13

CIPL / Studio Juggernaut

強い日差しに対応し柔軟性を追求したオフィス

デリー近郊の産業都市ノイダに計画されたIT企業のオフィス。機能的かつさまざまなワークスタイルに対応可能な柔軟性を追求した。平面計画は、2つの平行するストライプ型とし、1つはサービス、もう一方はワークスペースとし、ワークフローをより効率的にするシンプルな構成とした。

南西からの強烈な太陽光と熱を考慮し、ファサードには6㎜厚のグワーリヤル産砂岩のスクリーンを設け、明るく開放的な空間を実現しつつ日射遮蔽に配慮したデザインとした。また、外装はノイダ産の黒御影石で覆われており、周囲を取り囲む荒涼とした工業建築とは一線を画した、自然素材による温かみのある外観を目指した。(スタジオ・ジャガーナント)

An office that responds to strong sunlight and pursues flexibility

This Computer Hardware operations office is the embodiment of unique identity & efficiency of function. Based in an industrial layout in Noida, the site boasts the USP of that of a corner plot. The CIPL House engages a highly customized scheme of design that shatters the stereotypes of a mundane corporate setup.

The program primarily includes an operations unit, supply wing & basement storage utility. The interior layout of the built form was synthesized on the basis of a systematic building diagram. The G+4 structure composed of an area of 10,000 sq. ft houses the core functional niches of the office space with a dash of chic grandeur in its weave. The matrix of functions through the office include core workspaces, meeting rooms, a double-height reception area which acts as an internal sanctuary, official cabins & a cafeteria.

On the exterior level, the South-Western façade makes a statement with its innovative screening treatment & its dominance as an elevation element. The façade is a suave monochrome vision of Dholpur Sandstone base, dark cladding & custom Indian Marble louvres in a 6mm thickness fitted into custom MS frames.

The built form is a modernistic take on corporate design, rejuvenated with the charm of elements unique to the ensemble & its execution.

The office of an IT company planned for Noida, an industrial city near Delhi. It was designed to be functional and flexible enough to accommodate a variety of work styles. The floor plan is a simple configuration with two parallel stripes, one for services and the other for workspaces to make the workflow more efficient.

In consideration of the intense sunlight and heat from the southwest, a 6 mm thick Gwaliyal sandstone screen was installed on the façade to create a bright, open space and shield from the sun. The exterior is covered with black granite from Noida, aiming for a warm exterior that is different from the stark industrial architecture surrounding it. (Studio Juggernaut)

【CIPL】

所在地:インド ノイダ
用途:オフィス
クライアント:コーポレートインフォテック社
竣工:2017

設計:スタジオ・ジャガーナント
担当:飯塚哲平、ハーシュ・ジェイン、サウラブ・ジェイン
チーム:ガウラフ・ジャイン、ハルマン・バムラー、パリトシュ・ヤダヴ、アルカナンダ・イェシュワント、ローハン・パタンカー
構造設計:パース・シャー構造事務所
オフィスインテリア:ラインスタック・デザイン
施工:ロニット・インフラコンLLP

撮影:ナクル・ジェイン

工事種別:新築
建築規模:地下1階地上4階建て
総床面積:930m²

[主な建材]
外装・床:ノイダ産黒御影石、スチールグレー花崗岩
外装・壁:グワーリヤル産砂岩+St SOP、ノイダ産黒御影石
内装・床:大理石、タイルカーペット
内装・天井:コンクリート打放し、チーク、石膏ボード、岩綿吸音板
内装・家具:ローズウッド(インドローズ)、geeken furniture
外構・床:ノイダ産黒御影石、スチールグレー花崗岩

【CIPL】

Location: Noida, India
Principal use: Office
Client: Corporate Infotech Pvt. Ltd.
Completion: 2017

Architects: Studio Juggernaut
Design team: Teppei Iizuka, Harsh Vardhan Jain, Saurabh Jain
Team: Gaurav Jain, Harman Bumrah, Paritosh Yadav, Alkananda Yeshwanth, Rohan Patankar
Structure Design: Parth Shah Consulting Engineers
Interior design: Linestack Design
Contractor: Ronit Infracon LLP

Photographs: Nakul Jain

Construction type: New construction
Building scale: 4 stories
Total floor area: 930m²