PROJECT

PROJECT2021.08.03

ビームス ハウス なんば / ビームス クリエイティブ

品格と入りやすさを素材とバランスでかなえるアパレルショップ

(English below)

「BEAMS HOUSE」は2002年の1号店オープン時より、ファッションとライフスタイルを積極的に楽しむ大人にふさわしい、新時代のオフィシャルスタイルと質の高い日常着を提案している。
2019年春にオープンした〈ビームス ハウス なんば〉は、なんばパークス2階に位置し、商品同様、内装にも質の高い素材を取り入れ、ゆとりをもった空間構成とすることで寛いでお買い物をしていただける空間を目指した。

ゾーニングは、エントランスから左右にウィメンズ・メンズを振り分け、中央の区画に共有のレジカウンターという構成としている。

リゾートホテルを想起させるファサードは、黒の格子状のサッシュと白の大理石で空間を引き締め、ウィメンズは各所に曲面をもたせてしなやかでエレガントに、メンズは全体的に高級感をもたせつつ、色調の変化で軽やかなカジュアルゾーンとグレードを感じさせるドレスゾーンを分けており、それぞれのコーナーが緩やかに繋がる一体感のある空間となっている。                                                                   高級である一方、敷居が高く重厚感があって入りづらいという印象をもたれないように全体のバランスに特に配慮した。(ビームス クリエイティブ)

An apparel shop that balances dignity and ease of entry with materials

Since the opening of its first store in 2002, BEAMS HOUSE has offered dignified styles suitable for adults who actively enjoy fashion and lifestyle.
Beams House Namba, which opened in spring 2019, is located on the second floor of Namba Parks and, like the products, uses high-quality materials for the interior. The aim was to create a space where customers can relax and shop in a relaxed atmosphere.

The zoning consists of women’s and men’s stores on the left and right sides of the entrance, with a shared checkout counter in the center.

The façade, reminiscent of a resort hotel, has a black lattice sash and white marble to tighten the space, while the women’s collection has curved surfaces to create a supple and elegant look. Each corner is gently connected to the other, creating a sense of unity.                                                        Special attention was paid to the overall balance of the space to avoid giving the impression that the store is high-class and that it is difficult to enter due to its high threshold and dignified atmosphere. (BEAMS CREATIVE)

【ビームス ハウス なんば】

所在地:大阪府大阪市
用途: 店舗・アパレルショップ
クライアント:ビームス
竣工:2019年

デザインディレクション:ビームス クリエイティブ
設計:サウザンド
照明:1Lux
施工:船場

撮影:高野二郎 / ナカサアンドパートナーズ

構造種別:新築
規模:1フロア
延床面積:279.61m²
設計期間:2018.11-2019.04
施工期間:2019.03-2019.04

【BEAMS HOUSE NAMBA】

Location: Osaka-shi, Osaka, Japan
Principal use: Shop, Apparel shop
Completion: 2019

Design direction: BEAMS CREATIVE INC.
Design: Thousand
Lighting: 1Lux
Contractor: Semba

Photographs: Jiro Takano / Nacása & Partners

Construction type: New Building
Building scale: 1 floor
Total floor area: 279.61m²
Design term: 2018.11-2019.04
Construction term: 2019.03-2019.04

  • TOP
  • PROJECT
  • STORE
  • ビームス ハウス なんば / ビームス クリエイティブ