PROJECT
PROJECT2023.02.22

UEHARA KITCHEN / Specialnormal

街のコミュニティテーブルとなるカフェレストラン

(English below)

〈UEHARA KITCHEN〉はKitchen & Companyの新しいプロジェクト。
「ローカルイノベーションをグローバルカルチャーにしよう」という試みの一環で、国内外のシェフや生産者の方々と繋がりながら、カジュアルに日本の食文化を世界とつなげていきたいと考え、代々木上原にGastro Cafe(Gastronomy+Cafe+Fine Wine)をオープンした。

個性的な躯体と天井の高さを活かし、素材感を大切にしながら、素っ気なさとあたたかみをもったデザインを試みた。
キッチンと客席が一体となった大きなカウンターが、街のコミュニティテーブルとして機能する。(高橋 慎)

A cafe restaurant that serves as a community table for the city

“UEHARA KITCHEN” is a new project of Kitchen & Company.
As part of an effort to “make local innovation into global culture,” we wanted to casually connect Japanese food culture with the rest of the world while connecting with chefs and producers in Japan and abroad. And they open of Gastro Cafe (Gastronomy + Cafe + Fine Wine) in Yoyogi-uehara.

We attempted to create a design with simplicity and warmth, utilizing the unique structure and high ceilings while emphasizing the materiality of the building.
A large counter where the kitchen and seating are integrated functions as a community table in the city. (Shin Takahashi)

【UEHARA KITCHEN】

所在地:東京都渋谷区上原3-1-17
用途:レストラン・食堂
クライアント:Kitchen & Company
竣工:2020年

設計:スペシャルノーマル
担当:高橋 慎
照明:エフ・ディー・エス
施工:アービックジャパン

撮影:鳥村鋼一

工事種別:リノベーション
延床面積:52.50m²
設計期間:2020.07-2020.10
施工期間:2020.09-2020.11

【UEHARA KITCHEN】

Location: 3-1-17, Uehara, Shibuya-ku, Tokyo, Japan
Principal use: Restaurant, Cafeteria
Client: Kitchen & Company
Completion: 2020

Architects: Specialnormal Inc.
Design team: Shin Takahashi
Lighting: FDS
Contractor: ARBIC JAPAN

Photographs: Koichi Torimura

Construction type: Renovation
Total floor area: 52.50m²
Design term: 2020.07-2020.10
Construction term: 2020.09-2020.11

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